Η μάσκα εμφανίζεται σε όλον τον κόσμο ανά τους αιώνες με ποικίλες λειτουργίες: η μάσκα του καρναβαλιού, του θεάτρου, η νεκρική, η μάσκα που συνδέεται με τις τελετές μύησης, η μάσκα της μαγείας και η θεραπευτική/ιατρική μάσκα. Η μάσκα αν και κρύβει ,αποκαλύπτει ταυτόχρονα. Είναι αυτός ο διττός χαρακτήρας της που την κάνει ένα μέσο απελευθέρωσης και χρήσιμο θεραπευτικό εργαλείο. Είναι μια οδός έκφρασης διαφορετικών πτυχών του Εγώ και ευκαιρία να δοκιμάσει κανείς διαφορετικούς ρόλους μέσα από τη δραματοποίηση. Το άτομο δεν χάνει τον εαυτό του, αλλά μέσα από το παίξιμο υπάρχει η απαραίτητη απόσταση να πειραματιστεί μέσα στα ασφαλή όρια της θεραπευτικής διαδικασίας.

Με αφορμή το καρναβάλι και τις μάσκες του, σε αυτό το βιωματικό σεμινάριο δραματοθεραπείας οι συμμετέχοντες θα φτιάξουν τις δικές τους μάσκες και θα δοκιμάσουν ρόλους μέσα από τους οποίους ο καθένας θα κοιτάξει κομμάτια του που κρύβει ή φανερώνει στην ζωή του έξω από το παιχνίδι.

Το σεμινάριο θα διαρκέσει συνολικά τέσσερις ώρες και ενδείκνυται για όλους είτε βρίσκονται σε θεραπεία είτε όχι, είτε είναι νεαροί είτε μεγαλύτεροι σε ηλικία, είτε πιστεύουν ότι έχουν δημιουργικά ταλέντα είτε όχι. Απαραίτητη προϋπόθεση η διάθεση να μάθει κανείς για τον εαυτό του μέσω ενός διαφορετικού τρόπου.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή για κράτηση θέσης μπορείτε να επικοινωνείτε με τη συντονίστρια στο 2610 240684. Για να κατοχυρωθεί η θέση σας προκαταβάλετε το ποσό μέχρι και τρεις μέρες πριν το σεμινάριο.

 

Ημερομηνία : Δευτέρα 12/2
Ώρα: 17.00 – 21.00

Κόστος : 30 €

Τοποθεσία : Πλατεία Γεωργίου Α 6

Στοιχεία επικοινωνίας : τηλέφωνο: 2610 240 684

facebook: Ράνια Πανουργιά Ψυχολόγος – Innerpaths

email: raniapanourgia@gmail.com

Συντονίστρια : Ράνια Πανουργιά, Κλινική Ψυχολόγος MSc

Εκπαιδευόμενη Δραματοθεραπεύτρια