Στόχος της ομάδας: Ελάτε να εξερευνήσουμε τον μύθο του Έρωτα και της Ψυχής μέσα από δραματοθεραπευτικές τεχνικές (παραμύθια, μύθους, ζωγραφική, ρόλους, κίνηση, συγγραφή, παιχνίδι κτλ). Ο έρωτας από την αρχαιότητα ήταν πολύ σημαντικός για τους ανθρώπους και τις σχέσεις τους, κάτι που είναι φανερό από τα αρχαιολογικά ευρήματα και τα έργα που διασώζονται. Ανά τους αιώνες επιβίωνε και άλλαζε θέση μέσα στις κοινωνίες ανάλογα με την εποχή, την θέση της γυναίκας και της οικογένειας, την θέση της θρησκείας. Θα κάνουμε ένα ταξίδι στον αρχαίο μύθο του έρωτα και της ψυχής, θα διερευνήσουμε μέσα από συμβολισμούς τι είναι ο έρωτας για τον καθένα, ποια η θέση του στη ζωή, πώς τον συναντάμε, πώς τον επιτρέπουμε να μας αγγίξει ή όχι, πόσο τον χρειαζόμαστε, πώς τον προσεγγίζουμε.

Τι είναι η δραματοθεραπεία: Είναι σχετικά μια νέα ψυχοθεραπευτική προσέγγιση και ανήκει στην κατηγορία των θεραπειών μέσα από την Τέχνη. Αφορά τη σύζευξη δύο συνισταμένων του θεάτρου και της θεραπείας. Η θεραπευτική αξία και η χρήση της δραματοθεραπείας ξεκίνησε από παλιά και αυτό φαίνεται από τις αρχαίες θεραπευτικές τελετουργίες και τα  θεατρικά δρώμενα των διαφόρων πολιτισμών. Θα την ορίζαμε ως την σκόπιμη χρήση όλων των μορφών του θεάτρου και της δράσης ως απευθείας μορφή  θεραπευτικής παρέμβασης. Στόχος της είναι να αναπτύξει την υγιή πλευρά του ατόμου μέσα από τη δημιουργικότητα, να το βοηθήσει στην προσωπική του ανάπτυξη και την επίλυση δυσκολιών.

Πρακτικές πληροφορίες για την ομάδα: Η ομάδα θα είναι κλειστή, δώδεκα συναντήσεων με δωρεάν συμμετοχή. Θα πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη 20.00-21.30 από αρχές Φεβρουαρίου για τρεις μήνες. Απαραίτητη η κράτηση θέσης λόγω περιορισμένων συμμετοχών και μια ατομική συνάντηση με τη συντονίστρια πριν την έναρξη της ομάδας. Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες καλέστε στο 2610 240 684. Συντονίστρια της ομάδας : Ράνια Πανουργιά, Κλινική Ψυχολόγος MSc – Εκπαιδευόμενη Δραματοθεραπεύτρια

Μοιραστείτε το άρθρο στα social media.